Ilaç kullanım süresi

İlaç kullanım süresi nasıl öğrenilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında karşılanan (4A – 4B – 4C) ilaçların kullanım sürelerini sağlık kurumu veya eczaneye gitmeden internetten online sorgulayıp öğrenebilirsiniz. Bu hizmetten yararlanmak için e-Devlet Kapısı üzerinden TC Kimlik Numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapmanız yeterlidir.

İlaç doz bitiş tarihinden kaç gün önce alınabilir?

İlaçların reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 (dört) işgünü içinde SGK ile sözleşmeli (anlaşmalı) eczanelerden alınması gerekmektedir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir. Reçete yazıldığı tarihten itibaren hasta 4 gün içinde eczaneden ilaçları alabilir.

Eczaneden aldığım ilaçları nereden görebilirim?

Hastalar aldıkları ilaçları e-devlet üzerinden takip edebiliyorlar.

Raporlu ilaçlar bitmeden kaç gün önceden yazdırılabilir?

''TEİS olarak raporlu hastalarımızı bilgilendirmek isteriz, raporlu ilaçlarını bitirmeden 15 gün önce reçeteye yazdırabilirler.

Ilaçlarda son kullanma tarihi nerede yazar?

Son kullanma tarihini ilaç ambalajında veya etiketinde bulabilirsiniz.

İlaç raporlarımı nasıl öğrenebilirim?

Sağlık kurumlarında uzman doktorlar tarafından verilen ilaç raporu bilgilerini sağlık kurumu veya eczaneye gitmeden internetten online sorgulayıp öğrenebilirsiniz. Bu hizmetten yararlanmak için e-Devlet Kapısı üzerinden TC Kimlik Numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapmanız yeterlidir.

İlaç raporları ne zamana kadar Uzatildi 2021?

İlaç ve Medikal malzeme devam raporları 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Sistemde güncelleme çalışmaları yapılmaktadır. Bilginize sunarız.